Blog Ondřeje Chrásta. 
Převážně o kultuře, politice a vzdělávání. 

KONCERT PRO UKRAJINU, koncert pro všechny…….

autor: | Úno 26, 2024 | Hlavní stránka, Kultura, Politika

Smutné výročí – 2 roky… zaplněné Staroměstské náměstí za přítomnosti prezidenta Petra Pavla i téměř zaplněné Forum Karlín za přítomnosti ministryně obrany Černochové a mnohých dalších podporovatelů Ukrajiny, včetně mé maličkosti. Mluvil jsem jménem Ministerstva kultury České republiky a ministra Martina Baxy o jednom střípku pomoci, kterou pomáhám organizovat, kulturní pomoci Ukrajině, o projektech Archa 1 a Archa 2, o kterých tady již byla řeč několikrát a na jejich část můžete přispět na www.zapojmeukrajinu.cz

Ohromnou práci u nás dělá organizátor sobotního koncertu – Nadační fond pro Ukrajinu, v čele s Honzou Polákem, Martinem Ondráčkem a dalšími lidmi, kteří věnují svůj čas i peníze na vybírání financí na vše potřebné, zbraně, humanitární pomoc a nově právě i “naše” kultura. Jsou to oni, co stojí za projektem Dárek pro Putina a vybrali již téměř 700 milionů korun. Díky!

V sobotu jsme vzpomínali na ruskou agresi na Ukrajině. Každý vyjádřil svou podporu různým způsobem – někdo na manifestaci nebo koncertu, někdo prostou vzpomínkou. Jsou to 2 roky plné smutku, špatných a tragických zpráv, ale také 2 roky naděje, že svobodný svět odolá brutální agresi a manipulacím ruských válečných zločinců. Díky nám a západní pomoci, ale především díky boji ukrajinského národa, který stále pokračuje, se nedaří naplnit cíle agresivního režimu. Hlavní cíl – zničit ukrajinský národ – se jim nedaří, a to je díky odhodlání a odolávání ukrajinského lidu.

Situace není jednoduchá, výročí nám umožnilo pochopit, jak strašně moc musíme být vděčni ukrajinskému národu za jeho hrdinný boj. Je již více než jasné, že na Ukrajině se bojuje i za nás, za celý svobodný svět. Nikdy nezapomeneme na oběti, nikdy nezapomeneme Ukrajincům jejich boj i za naše hodnoty.