Blog Ondřeje Chrásta. 
Převážně o kultuře, politice a vzdělávání. 

POSTAPOKALYPSA – Adolf Lachman, aneb předčasný vrchol výstavní sezóny je zde……

autor: | Led 25, 2024 | Hlavní stránka, Kultura, Praha 6

V Praze, na Praha 6 – Ve Villa Pellé. Lachland -„svět post-apokalyptického romantika obydlený roboty, paroboty, alfadaňky a novými živočišně strojovými druhy“.

Přes nemoci a vytížení mi trvalo téměř měsíc, než jsem šel na první vernisáž roku – a hned trefa do černého. Lepší letos asi těžko uvidíte. Díky ředitelce Vladaně Rýdlové a všem kdo se podílejí na hvězdných akcích na mé domovské čtvrti.

Víte, že počítačové hry hraje na zeměkouli více jak 3,4 mld lidí a stal se z nich tedy globální fenomén jehož vliv je srovnatelný s veškerou světovou filmovou produkcí? A ví, že čeští vývojáři hrají v tomto herním kolotoči velkou roli a jsou úspěšní s mnoha světovými tituly? I Adolf Lachman jako spolutvůrce her Amanita Design se podílel na světově úspěšných hrách jako je Samorost nebo Machinarium.

Výstava Adolfa Lachmana v naší šestkové novorenesanční Ville Pellé představuje průřez Lachmanovou tvorbou. K vidění jsou hyperrealistická plátna, precizní kresby tužkou a propiskou, kresby s digitální postprodukcí, digitální malba, ale i trojrozměrné objekty a autorovy vstupy do prostředí umělé inteligence. Podkroví vily se promění v herní zónu, v jejímž přítmí se mohou návštěvníci ponořit do imaginativního světa neobyčejných počítačových her.

U vchodu vás pak čeká Pokleslý Atraktor – pohyblivá socha, v jejímž základu je skutečný automobil, jehož zprovoznění autorem můžete vidět ve videu

Prostě musíte vidět, tak hurá na Šestku.